Tisk na skodelice

Tisk na skodelice

Sublimacijski tisk na skodelice je postopek, pri katerem se barvilo s pomočjo toplote in pritiska prenese na skodelico. Ta tehnika omogoča natančen in trajen tisk, ki ne bledi in ne razpoka.

Za sublimacijski tisk na skodelice je potreben poseben tiskalnik in poseben papir. Poleg tega se uporabljajo tudi posebne sublimacijske barve. Skodelice, ki se uporabljajo za sublimacijski tisk, so prevlečene s posebnim premazom. To omogoča boljši prenos barvila na skodelico.

Postopek sublimacijskega tiska na skodelice se začne s tiskanjem slike ali besedila na sublimacijski papir z uporabo posebnega tiskalnika. Nato se natisnjen papir položi na skodelico in se pritrdi z uporabo termoodpornega traku. Le ta zagotavlja tesno prileganje papirja na skodelico. Skodelica s pritrjenim papirjem se nato postavi v posebno sublimacijsko termo prešo. V termo preši se zaradi toplote in pritiska barva sublimira. Preide iz trdnega stanja v plinasto stanje in nato nazaj v trdno stanje na skodelici, kjer ostane trajno.

Sublimacijski tisk na skodelice ponuja prednosti v primerjavi z drugimi metodami tiska. Tisk je trajen in ne razpoka ali bledi. Barve so svetle in nasičene. Poleg tega se lahko tiska na različne vrste skodelic. Največkrat se uporablja keramične in emajlirane - kovinske skodelice, kar omogoča veliko prilagodljivost in izbiro. Sublimacijski tisk je tudi zelo natančen in omogoča tiskanje majhnih detajlov in besedil v visoki ločljivosti.

Sublimacijski tisk na skodelice je odlična možnost za ustvarjanje personaliziranih daril, promocijskih izdelkov in izdelkov za prodajo. Skodelice lahko natisnete z logotipi, slikami, besedili in drugimi motivi. Prilagodite jih po svojem okusu. Sublimacijski tisk na skodelice je tudi zelo primeren za majhne količine izdelkov. To je idealno za manjša podjetja in posameznike, ki želijo ustvariti personalizirane skodelice za svoje stranke ali prijatelje.

Če iščete visoko kakovosten tisk na skodelice, potem je sublimacijski tisk zagotovo ena od najboljših možnosti.

Si želite tiska svojega motiva?

Si želite svojo lastno skodelico ali pa jo želite skodelico s posvetilom podariti nekomu v trajen spomin?

Pišite nam na tisk@arpos.si

Nekaj pripravljenih motivov najdete v naši spletni trgovini.

  • Pon - pet: 9:00 - 12:00
  • Sobota: 10:00 - 12:00
  • Ned in prazniki: Zaprto