Tisk na tekstil

Tisk na tekstil

Tisk na tekstil je priljubljen način personalizacije oblačil in drugih tekstilnih izdelkov.
Ta tehnologija omogoča natančen in trajen prenos grafičnih vzorcev, slik in napisov na različne tipe tkanin, kot so bombaž, poliester, najlon in druge. Tisk na tekstil se uporablja za izdelavo unikatnih oblačil, promocijskih izdelkov, uniform in drugih izdelkov.
Tisk na tekstil se izvaja s pomočjo različnih tehnik, med katerimi so najbolj pogoste:

- Sitotisk: to je najstarejša in najbolj tradicionalna metoda tiska na tekstil. Pri sitotisku se uporabljajo mrežice s posebnimi vzorci, ki prepuščajo barvo samo na izbrana mesta na tkanini. Ta tehnika je primerna za tiskanje večjih količin izdelkov, brez posebne priprave pa ne omogoča prelivanja barv.

- Digitalni tisk: pri digitalnem tisku se uporabljajo posebni tiskalniki, ki s tiskom prenesejo barvo na poseben papir. Motiv se na tkanino prenese s pomočjo visoke temperature in pritiska. Ta tehnika omogoča tiskanje fotografij in drugih kompleksnih vzorcev ter je primerna za tiskanje manjših in srednjih serij izdelkov.

- Sublimacijski tisk: pri sublimacijskem tisku se barve prenesejo na tkanino s pomočjo posebnih črnil, ki se pod vplivom visoke temperature spremenijo v plin in se nato oprimejo tkanine. Ta tehnika omogoča tiskanje polno barvnih fotografij in drugih kompleksnih vzorcev ter je primerna za tiskanje majhnih in srednjih serij izdelkov.

- Transferni tisk: pri transfernem tisku se iz folije izreže motiv v zrcalnem pogledu, nato pa se prenese na tkanino s pomočjo visoke temperature in pritiska. Pri tej tehniki so barve ločene, saj prelivanje barv ni mogoče. Tehnika je primerna za tiskanje majhnih in srednjih serij izdelkov.

Pri izbiri tehnike tiska na tekstil je treba upoštevati vrsto tkanine, količino izdelkov in kompleksnost motiva. Prav tako je pomembno izbrati pravo vrsto barv in materialov, ki bodo zagotovili trajen in kakovosten tisk.

Povpraševanje za tisk svojega motiva nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na email tisk@arpos.si, lahko pa pogledate že pripravljene motive v naši spletni trgovini.

  • Pon - pet: 9:00 - 12:00
  • Sobota: 10:00 - 12:00
  • Ned in prazniki: Zaprto